Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Už jste slyšeli o válce nazvané "Хитрый План Путина"?

Já už trochu ano, ale tenhle článek Tatjany Dobrodejevové z tohoto "Mazaného Putinova plánu" dost osvětluje. Bez většího komentáře ho zde zájemcům poskytuji....

Podstata globálního MPP

Žádné z plemen barbarů žijících u hranic Římské říše, nemohlo o samotě porazit římskou válečnou mašinerii a vítězným pochodem vstoupit do Říma. Říše měla banálně více zdrojů a pěchoty, kterými mohla nepřítele rozdrtit, barbaři byli navíc rozptýleni a jednali nekoordinovaně. Řím padl teprve tehdy, když se rozložila jeho správní mašinerie a armáda přestala existovat. Říše krok za krokem ztrácela provincie a bez jejich zdrojů ztrácela sílu i schopnost se bránit.

Říši římskou v její závěrečné fázi maně připomínají svým počínáním právě Spojené Státy.

Jestliže se dnes USA považují za jediného hegemona s právem diktovat podmínky zbytku světa, je třeba spojit se s těmi, kteří už toho mají dost – země BRICS, Šanghajské organizace pro spolupráci a Euroasijský ekonomický svaz.

Oslabit USA zevnitř by bylo víc než složité, přestože mají spoustu vnitřních starostí a bude jich stále víc. Takže nejefektivnějším způsobem jak vzdorovat USA, je zbavit je vnějších zdrojů. V zájmu toho je nezbytné zříci se v maximálně možné míře jejich hlavního zboží – dolaru, jehož prostřednictvím Washington provádí přerozdělení světových zdrojů.

Realizace MPP

Tady bude dobře se vrátit k novinám, které v návalu různých záchvatů informační hysterie nějak unikly pozornosti.

Za prvé – končí se se skupováním amerických a evropských dluhopisů (nějak pro ně nesedí název cenné papíry) prostřednictvím pumpování ruských peněz do tzv. Rezervního fondu (ustaven v únoru 2008, suma vkladu je 90 mld USD a jen za 9 měs.t.r. do něj nateklo 2,7mld USD). Od 1. Ledna budou peníze směrovány nikoli do „prasátka“ našich „západních partnerů“ – ale pro potřeby rozpočtu, do rozvoje ruské ekonomiky.

Za druhé – uvnitř „Jednotného Ruska“ probíhá příprava ekonomické revoluce shora.

Za třetí – pokračuje sbližování s Čínou, u kterého bychom se měli podrobněji zastavit. Kromě nezapomenutelné pokládky „Síly Sibiře“ probíhají cílevědomé a koordinované práce k posílení obranyschopnosti a stabilizace spojenců ve Střední Asii. Pro ekonomiku Tadžikistánu je například Čína klíčovým investorem. Realizuje se řada společných projektů, vývojem letounu počínaje a vrtulníky a infrastrukturou konče.

Nicméně, klíčové práce se týkají odchodu z dolarové závislosti v mezistátních operacích. Je typické, že Washington svými provokacemi v Hongkongu znatelně vydráždil Peking. Podpora Ruska v Číně v důsledku konfrontace se Západem vzrostla z loňských 47% na dnešních 66%.

Na 18. Zasedání rusko-čínské komise pro přípravu pravidelných setkání šéfů vlád, vicepremiér čínské Státní rady označil západní sankce proti Rusku za chybné a vyzval Rusko a Čínu, aby Západu náležitě odpověděly.

Na rusko-čínském ekonomickém fóru předseda Čínské Banky (jedna z 5 největších bank) – prohlásil, že je „nezbytné posílit spolupráci v oblasti valutových operací a odstranit dolarový monopol. Což odpovídá strategickým zájmům obou stran“. Mechanizmus pro rozbití hegemonie dolaru už je prakticky vytvořen.

Jedenáctého října tisk oznámil, že bylo dosaženo dohody mezi Ruskem a Čínou o provedení valutových swapů pro exportní vyúčtování v rublech a juanech. Podepsány by měly být nejspíš ještě v říjnu. Není pochyb, že po podpisu dohody o swapech, vzroste počet zájemců o odklon od dolaru. Nedávno svůj zájem vyjádřilo dokonce Turecko.

Pokračuje sbližování s Iránem. Teherán a Moskva projednávají výměnný obchod „ropa za elektrárny“. Vzhledem k tom, že Irán se nadále nachází pod sankcemi, vedou se jednání o otevření společné banky pro financování společných obchodních a ekonomických projektů.

Nemluvím už o pokračující přípravě ke spuštění Euroasijského ekonomického svazu, připojení Arménie a do konce roku plánovaném vstupu Kirgizie.

Takže, MPP skutečně existuje a spočívá v kooperaci s těmi, kteří už jsou otráveni americkou hegemonií, a společném odpojení USA od vnějších zdrojů prostřednictvím posílení vlastních ekonomik a odmítnutí dolaru ve společném účtování. Přitom jak Rusko, tak i Čína kategoricky odmítají nechat se vtahovat do připravených pastí v podobě „žlutých deštníků“ otevřené účasti v občanské válce na Ukrajině.

A pokud se to někomu velmi nelíbí, je to jeho problém. Ostatním přeji nezkalený rozum a trpělivost. Nový Řím nepochybně padne.

Taťjana Dobrodejeva

Novorus.info _ 15.10.2014

Autor: Petr Fojtík | pátek 17.10.2014 6:50 | karma článku: 17,27 | přečteno: 379x
  • Další články autora

Petr Fojtík

Miloši Zemane, Ty blblounku, Ty nevíš, že neandertálci "švitořili"?

A "vědci" Tě dostali, co? Cituji z dopisu ochránců lidských práv obyvatel jeskyní v údolí Neanderthal : „Neradi bychom se míchali do politiky, ovšem očividná nepravda z neznalosti a nactiutrhačné řeči o vymřelém lidském druhu, kterých se dopustil ve svém projevu jeden nejmenovaný český prezident, si zaslouží komentář a také zřejmě i dopis adresovaný Kanceláři prezidenta republiky s žádostí o vysvětlení, z jakých zdrojů pan prezident čerpal,“ stojí v prohlášení na facebookovém profilu Hrdličkova muzea.

29.12.2014 v 15:17 | Karma: 20,02 | Přečteno: 777x | Diskuse| Ostatní

Petr Fojtík

No jo, vymazaný Bakala lidi sere, ale genocida na Donbase ne....

Dnes mi už skoro nic z té ČT (Číro TV) nepřipadá normální. Nenormální se mi jeví i propaganda ostatních mediálních prostitutek, kteří kritizují ČT za cenzuru a sami dělají úplně to samé.

28.11.2014 v 21:28 | Karma: 21,50 | Přečteno: 809x | Diskuse| Ostatní

Petr Fojtík

Pisálku iDnes Jene Wirnitzere, četls někdy Rudé Právo?

Pan Veleba se postavil do čela boje za obranu prezidenta. Boje, který nevede v rukavičkách, boje, v němž proti odpůrcům používá rétoriku normalizačního Rudého práva- a boje, který vnímá jako spravedlivé tažení proti házečům vajec, sprosťákům, médiím a vůbec všem, kdo křičí, aby Zeman odstoupil....

23.11.2014 v 20:29 | Karma: 20,31 | Přečteno: 662x | Diskuse| Ostatní

Petr Fojtík

Šmíd "revoluci" nezačal, Zifčák ale ano!

Kecy k 17. listopadu! Kocáb a spol. Dalo se to čekat. Ještě se přidají tvrdí komunisté Dobrovský, Šabatová a spusta dalších.... Je to stejné, jako když v roce 1966 lhali o heydrichiádě. 25 let je pro mozek obyčejného konzumenta hodně dlouhá doba!!!!!

15.11.2014 v 22:18 | Karma: 20,02 | Přečteno: 427x | Diskuse| Ostatní

Petr Fojtík

Jak to vypadá s Ukrajinou (pro ty, co nečtou Zvědavce)

Na serveru Zvedavec.org vyšel rozhovor, který nutí k zamyšlení. Chápu, že pár "diskutérů" netuší, co to přemýšlení je. Ale i tak věřím, že rozumní lidé pochopí... Ne, jako pan pravdoláskař Vladimír Ludvík, který mi napsal mail : No vidíte, pane Fojtíku, jak to dopadlo. Jste vyautován. A to je dobře!!! Vaši přiblblí kamarádíčci - pánové Otto Černý a jiní Vám již nepomohou. A tak pro mne není důvodu se vracet na iDnes. Jste ubožák! Heil Putin!!!Víte demokracie se takových jako Vy, pan Hlupek (on se píše Hlubek), pan Jurij Antonovič Jiroudek (on by byl rád George Athony, ale nebude!) ptát nebude! Už jste skončili. Islamisti a Putin dostanou po držce! Jste pouze trapní, hloupí a totálně neschpní! Prostě to neumíte a největší hlupáci jsou pan František Matějka a Otto Černý. Pan Větvička, který psát na rozdíl např. od Vás umí velmi dobře, jim dělá jen užitečného idiota, čímž uráží sám seme - ten má na víc! Nesázejte na ně. Nic nevědí a nic neumí! Akorát tak se nezodpovědně zadlužit. Jsou to trubci a nic jiného. Vůbec nechápou, že žijí v 21. století a že 19. století je dávno pryč! Čínský nebo ruský "kapitalismus" byste chtěli? V podstatě Vy a Vaši kamarádíčci tady už nemáte 300 let co dělat! Ničemu nerozumíte a ze sezení na kamenech historické moudrosti mohou takový jako Vy dostat tak akorát bolestivého vlka mezi půlky, protože takovým jako Vy žádná moudrost pomoci nemůže... Výplod idiota....nebo ne?

13.11.2014 v 20:22 | Karma: 23,01 | Přečteno: 871x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05,  aktualizováno  21:31

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Maďarský zákon o svrchovanosti dráždí europoslance, mají „vážné obavy“

24. dubna 2024,  aktualizováno  20:25

Nový maďarský zákon o svrchovanosti, který má bránit zásahům zvenčí do národní politiky, v rezoluci...

Ukrajina tajně použila střely dlouhého doletu, nová pomoc vítězství nezaručí

24. dubna 2024  20:19

Ukrajinská armáda už začala používat balistické rakety dlouhého doletu. Tajně jí je poskytly...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x