Fascinuje mě dvojí metr mainstreamu iDnesu...

„Alexander Zacharčenko v osobním rozhovoru s reportérem LifeNews řekl, že neudělal prohlášení o tom, že u Krasnoarmejska domobrana nalezla těla 286 žen, že jej jen nepochopili žurnalisté. Dříve citát premiéra DNR rozšiřovaly informační agentury „Interfax“ a MIA „Russia Today“. Podle Alexandra Zacharčenka řekl, že během konfliktu z krasnoarmejského rajonu DNR úřady dostaly 300-400 oznámení o zmizení mladých dívek a žen. Zpravodajské agentury informovaly, že premiér DNR údajně řekl, že 286 těl žen bylo nalezeno zabitých v okolí Kranoarmejska . Jiné podrobnosti, než informaci o zmizení téměř 400 žen, neoznámil„.

Za použití těchto "neověřených" informací mi byl jako blogerovi zakázán přístup na hlavní stránku blogů iDnes....

Po měsíci se "zvěstmi" o zavražděných školačkách zaobírají i LifeNews....

"Protiteroristická" operace na jihovýchodní Ukrajině si podle OSN vyžádala již minimálně 4035 mrtvých. Z vlastních dosavadních zkušeností vím, že při každém předchozím konfliktu kdekoliv ve světě byly počty mrtvých později zmnohonásobeny.

Především proto, že během trvání konfliktu je skoro nemožné se dostat k relevantním informacím.

V Česku dnes zuří mainstreamová protiruská propaganda. Hysterie novinářů proti oprávněnému nároku na sebeurčení národů. (tohle není moje hysterie, jak mi stále píše nějaký pan Matuška, tohle je hysterie jeho...)

Je smutné, když musím, jako rozumně uvažující jedinec, shánět objektivní informace všude možně a skoro "nelegálně".

Oficiální média nejsou už z principu objektivní informace svým čtenářům dát.

Z jakého důvodu?

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Smutne-svedectvi-o-ceskych-mediich-Sef-novinarskych-odboraru-o-klientelismu-do-sebe-zahledenych-hvezdach-i-nestastnicich-v-regionech-343580

Tento rozhovor s předsedou Odborového svazu novinářů a pracovníků v médiích Zdeňkem Kučerou velmi doporučuji přečíst. Pochopíte hodně...Popisuje totiž přesně to, o čem tu na blogu mluvím již měsíce.

A proč mi zakazují diskutovat a mé blogy stahují z hlavní stránky blogu. (dostat ban za hlášku "zlaté prciny" z Nejisté sezony....)

Tato činnost proti manipulaci lidmi je důkazem dnešní neschopnosti informovat.

Mezi námi, jak jinak byste se mohli dnes například na iDnesu dozvědět o ruské snajperce, která střílí Ukrajince jak na běžícím pásu a ani ruka se jí nezachvěje!!

Nebo, když iDnes kdysi informovala o stovkách mrtvých ve slavjanském jezeře? Nebo o ruské příslušnici FSB na Facebooku? A o desítkách dalších, těžce nepodložených informací?

Neměli by třeba informovat nezaujatě o zítřejších volbách na jihovýchodní Ukrajině? Že by zveřejnili názvy politických stran, kdo, kde a s jakými volebními sliby kandiduje?

Že by někdo informoval o připravovaném zítřejším frontálním útoku Kyjeva na milionovou aglomeraci Donbasu? 

Nebo, proč se v médiích neprobírá například tato volební disproporce z proběhlých ukrajinských voleb?

Výsledky hlasování v obvodech, kde se hlasovalo klasickým proporcionálním systémem:

Neoficiálne výsledky po sčítaní 99.67 % hlasov podľa centrálnej volebnej komisie:

Strana
1
2
3
49,40%
57,45%
65,68%

Výsledky voleb v jednomandátových obvodech,kde do parlamentu postoupil ten, kdo získal ze všech kandidátů nejvíce hlasů:

Strana
1Nezávislí95
269
318
4Sloboda6
52
62
71
81
3

Tam kde se hlasovalo pro strany a jejich kandidátky, porazí Jacenuk Porošenka. Ovšem v ve volbách kde se volili přímo kandidáti prohraje 1:4 !!!

Podobně rozporný výsledek je výsledek u Svépomoci, což je partaj lvovského starosty Sadového, jak už víte. V poměrných volbách udělal velmi dobrý výsledek a je třetí silou na Ukrajině. Ale v přímé volbě je rád, že udělá 1 mandát? A Ljaško neudělá napřímo vůbec žádný?

Proti takovýmhle "novinářům" a proti propagandistickému mainstreamu je potřeba bojovat.

Protože jinak budeme opravdu národem tupých ovcí.

Jak si mnozí přejí..... (třeba takový pan Ševčík... ten se toho mainstreamu bude držet až do roztrhání těla...:-), však jste to byl Vy, pane Ševčíku, ktertý mě svými sprostými a vulgárními útoky "přesvědčil" k odpovědi stejným způsobem. Několikrát. A teď budete psát něco o chlapovi? To píše troll? Nebo pan Ševčík?)

Autor: Petr Fojtík | sobota 1.11.2014 17:27 | karma článku: 18,06 | přečteno: 454x
  • Další články autora
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x