Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J82a25r39a 21R60a35n31k

18. 9. 2014 1:05

Prave posloucham kanadske zpravy....Porosenko je v Ottawe:-)

0 0
možnosti
Foto

Umí si někdo představit, jaký by se strhl v EU a USA povyk, kdyby opozičního politika hodili do kontejneru na smetí přívrženci Putina v Moskvě nebo Lukašenka v Minsku?

5 0
možnosti
JP

Základní právo v listině práv a svobod je právo na sebeurčení. Kdo toto právo nectí, dopouští se tím bezprecedentního porušení občanských práv. Každý občan a národ rozhoduje o svém osudu prostřednictvím voleb a referend. Pokud je toto právo zpochybněno, jsou z toho vyvozeny důsledky. Pokud zrušíme právo na sebeurčení východoukrajinské oblasti Ukrajiny, zpochybníme tím dohody, které jsme sami ratifikovali. Pokud navíc poštveme na obyvatele východní Ukrajiny hajlující zločince a "sympatizujeme" s nimi, protože se domníváme, že tato forma chování, (která má za následek řetězení chyb, co nebudeme moci překonat), je pro nás zdánlivě výhodná. Forma dnešního chápání "reality" je pro nás cestou do pekel. Ať to člověk vezme z jakékoliv strany, dnešní kroky vlády se jeví jako obrovská chyba. Představte si jenom, že naše DSSS vyjádří podporu banderovcům z Majdanu. Jak máme proti hajlujícím radikálům zasáhnout, když sami sympatizujeme s výkvětem neonacismu na Ukrajině? Jak je máme rozhánět, pokud budou agumentovat tím, že pomáhají správné věci, kterou náš stát podporuje? Jak rozeženeme demonstrace hajlujících zmetků, když jim budeme muset dát zapravdu?. Nechali jsme události, jimiž nás vláčela propaganda, dojít příliš daleko. Teď už nám nic a nikdo nepomůže. Hrob naší budoucnosti jsme nechali vyhloubit ty, kteří rychleji mluví, než myslí. Politik, který v životě nepodnikal nemůže rozhodovat za všechny ty, kteří si ve vytvořeném podnikatelském prostředí mysleli, že budou investice v obchodu  - východ, západ  náležitě zhodnoceny. Kdo v životě nepodnikal a je zalezlý celoživotně v politice, netuší, jak je bolestné propouštění zaměstnanců jenom kvůli jeho tuposti. Teď zaplatíme obří daň za rychlopalné huby mluvících hlav.

6 2
možnosti
Foto

Domnívám se, že naši podporu nezaslouží žádní nacionalističtí radikálové, tedy "ani ukrajinští fašisté" ani "ruští nacisté" (terminologií jedné či druhé strany).

Podle mého by však naši podporu (bez ohledu na jakoukoli propagandu) určitě mělo mít respektování a dodržování mezinárodního práva a mezinárodních závazků.

Mohu se mýlit, ale neshledávám podstatné rozdíly mezi jednáním Sudetských Němců a Německa před poslední světovou válkou a současných východoukrajinských Rusů a Ruska (snad jen, že meziválečné Německo Československu územní celistvost smluvně negarantovalo, zatímco současné Rusko Ukrajině ano). Z tohoto pohledu mi pak některé dnešní postoje výrazně připomínají postoje tehdejších stoupenců politiky appeasementu.

3 0
možnosti
RF

Samozrejme kazda iniciativa k reseni nedobre ekonomicke situace na UA by mela byt podporovana. Na druhou stranu se ale obavam, ze alternativni pristupy k efektivnimu vyuzivani kontejneru pro sber komunalniho odpadu nemusi byt, stejne jako navrh "zvlastniho statutu" Donecke a Luhanske oblasti, prijiman s nadsenim. Obsah navrhu prisel pozde o nekolik mesicu a tisice mrtvych. Strucne receno neodpovida realne situaci a rozlozeni sil. Vubec bych se nedivil, kdyby se vychod rozhodl pro jinou variantu nejen organizace komunalnich sluzeb.

2 0
možnosti
AM

Ad Kalousek (a TOP09) - stejně je srandovní, že když do Prahy dorazilo 100 tis. nespokojených lidí, tak ječeli o ochlokracii čili vládě lůzy, a na Ukrajině "lůzu" z Majdanu podporují................... ?

Neměli by náhodou jako jeden muž stát za demokraticky zvolenými představiteli, např. za Janukovyčem?

8 1
možnosti
MP

Škoda, že autor zapomněl napsat, jakým způsobem byl vyštván, ne odvolán, ředitel ukrajinské televize. Pod hrozbou zbraní!!! V takovém státě, kde si radikálové dělají co chtějí, bych nechtěl žít. A ještě si to někteří pochvalují,

16 1
možnosti

tohle všechno bylo součástí "Majdanu". No a "Majdan" by měl za pár dní obdržet od Evropského parlamentu Sacharovovu cenu. Tenhle svět se už opravdu zbláznil, když fašouni jsou označeni za demokraty a nasílí a vraždění je oceněno Sacharovovou cenou. :-(

16 1
možnosti
Foto

ano, východní Ukrajina je obrovský problém.

Ale psát o ní, někdy i dvakrát denně propagandistický a hysterický článek, tak to je sice problém osobní, ale přesto také obrovský.

Odborně se nazývá Obsedantně kompulzivní porucha

12 11
možnosti
JK

J85a52n 19K89r84a19u12s

17. 9. 2014 10:39

Dokážete pojmenovat poruchu, která vede k potřebě komentovat "propagandistické a hysterické články" i dvakrát denně?

4 2
možnosti

Nesouhlasím,

zvláštní status pro "Novorusko" považuji za velice solidní nabídku od Kyjeva. A pokud ji separatisté nepříjmou, pak to budou oni, kteří budou eskalovat konflikt.

Zarazilo mě jen to, že součástí zvlástního statutu je právo povstaleckých oblastí používat ruštinu. To byla doteď ruština na Ukrajině zakázána?

Na druhou stranu mě překvapuje, že Kyjev poté, co jeho poslanci schválili zákon o zvláštním statutu, nestáhl svá vojska z východu Ukrajiny. Pokud to neudělá, bude to vypadat, že zákon byl sice schválen, ale nebude platit.

8 1
možnosti
LJ

Na druhou stranu, proc by stahoval vojska ze sveho uzemi? :-)

6 2
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x