Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zase to Novorusko. Nikdo neví, kde to je. Jeden diskutující se nechal zmýlit názvem jedné pražské ulice - Novorossijská, z čeho ž usoudil, že tedy existuje nějaké území podobného názvu. Kdyby uměl zeměpis, zjistil by, že Novorossijsk je přístavní město u Černého moře - tedy od Ukrajiny docela daleko.

A jak je to s Donbasem? Kde tedy opravdu leží?

V trampské písni z první republiky "Ruty šuty" (Když tak jedu tichým Coloradem) je refrén:

"Ruty šuty Ukrajina Donbas, ruty šuty Ukrajina má...."

Čili - již staří trampové věděli, že Donbas leží na Ukrajině. A myslím, že tento důkaz je oproti představám pana autora naprosto relevantní, ba zdrcující.:-)

2 0
možnosti
MK

Autore, kdybyste si raději zahrál WoT, bylo by lépe. Ono je stejně vůbec zajímavé, že tyto proruské nepokoje jsou v oblastech, které jsou strategicky důležité. Krym z vojenského hlediska. Donbas z hlediska nerostných surovin.

5 1
možnosti
JC

Když mohl Londýn dovolit referendum ve Skotsku, proč ho Kyjev nechce dovolit na Donbasu?

3 6
možnosti
PK

P20a22v25e84l 22K18r32á97l

19. 9. 2014 9:57

A on se Kyjeva někdo ptal na něco takového?Než tam vtrhly rusové s tanky a začaly si brát co chtějí,měl někdo o něco podobného zájem a politické hnutí za takovýto boj?Na referendu Skotska je vidět že takovéto změny lze dělat civilizovaně,ale to by rusko muselo být nejdřív civilizovanou zemí.Samozřejmě teď,když Putler odhalil karty,tak takovéto referendum není možné,když by šlo spíš o další anexi než o cokoliv jiného.

10 2
možnosti
Foto

Pororšenko v USA mluvil o tom, že dodávka zbraní je vlastně příspěvkem boje za demokracii. Opravdu zajímavé pojetí demokracie, kdy se ty zbraně mají použít proti vlastnímu obyvatelstvu. Rovněž bude zajímavé, jak se bude praktikovat nově přijatý zákon, až po třetím hlasování za vřavy stovek příznivců Pravého sektoru a smradu zapálených pneumatik před budovou, kde se hlasovalo. Tzv. lustrační zákon, který ale nemá lustrovat osoby z doby totality, ale z doby vlády Janukoviče. Tedy z období, kde volby byly i Západem shledány jako regulérní. Porošenko byl z jedním ministrů Janukovičových vlád. Tak nevím, Asi dostane výjimku. Ať žije demokracie alá Majdan.

6 5
možnosti
JC

Jeho projev, jak ho přinesly naše televize, byl skutečně otřesný. Jak teď mohou věřit obyvatelé východní Ukrajiny jakýmkoli jeho slovům o míru a smíření a autonomii?

5 4
možnosti
ZB

Co ta Vaše včerejši lež o elektrárně vyhozené "fašisty" do vzduchu? Neni Vám ani trochu trapně? Kritizovat media, že "lžou" to Vám jde, ale Vaše lhani Vám nevadi ani trochu...

10 2
možnosti
JC

Autor k tomuto napsal i komentář, takže nevytrhávejte nic z kontextu a lživě nikoho neobviňujte ze lži. Ten komentář zní: "Informaci o zničení elektrárny a následném požáru, který byl uhašen až v noci, jsem získal z Twitteru. Upozorňuji, že jsem se snažil ji ověřit úplně stejně, jako mainstreamová média ověřovala informace separatistů z téhož Twitteru, že sestřelili "nějaké" letadlo.....Takže je to opravdu tutovka."

Zase se navážíte do autora a obviňujete ho ze lži neprávem. Tudíž lžete Vy, jinak to nevidím.

2 4
možnosti
JP

Realita a logika.

   Podzimní chlad se kvapem blíží.Velká část ukrajinského národa se zabývá válkou a nenávistí vůči ruskému etniku (nepříteli). Až na to, že pracující "zapomněli" kvůli boji s úhlavním nepřítelem pracovat. (kdo nepracuje, nejí, není z čeho). Nic se nevyprodukuje. Nezbývá nic jiného, než si vyžebrat na holou existenci u okolních států. Automaticky se počítá s tím, že půjčky budou věnovány, aniž budou splaceny. Hrdinný národ přece bojuje.To dá rozum, že boží bojovníci nemohou pracovat, když musí střílet do žen a dětí a svádět svůl boj na rebely. Pokud bych bránil svou rodinu, také bych byl rebel, protože bych neměl na výběr. Buď se budu bránit, nebo mi pilní ukrajinští mravenečci zničí můj dům a zmasakrují rodinu.

   Mezi Ruskem a Ukrajinou nebyla vytýčena přesná hranice. Při jedné akci přešlo ruskou hranici 800 Ukrajinců. Rusové z toho nic nedělali. Vojáci dostali najíst a napít a byli posláni zpět. Hranice fungovala jako ta mezi státy EU. O sezóně pracovalo v Rusku až čtyři miliony Ukrajinců. Byli vítáni, byl mír.

   Nikdo se nezamyslel nad tím, co budou tito lidé dělat, když ztratili kvůli hajlujícím primitivům z Majdanu práci v tak masovém, alarmujícím počtu?

   Branci, kteří jsou opět verbováni do boje s úhlavním nepřítelem Rusem, nemají mnohdy peníze ani na nákup základních potravin. Rusko odmítlo dodávat plyn dlužíkům v miliardách dolarů. Branci jsou nuceni odcházet od rodin v době, kdy by bylo třeba nařezat a rozštípat dříví, aby byly zásoby otopu na zimní čas, kdy teploty klesají až k mínus dvaceti. Odvedencům se vůbec nechce bojovat za megazloděje - oligarchy, když z velké části třou bíbu  a hladoví. Na Ukrajině každý s nataženou rukou čeká na své blízké,  kteří přijedou ze zahraničí se směněnými dolary.

   Ukrajinská měna se rychle propadá, navíc jsou zavedeny "válečné" daně. Za jakou vlast mají hladovějící bojovat?

   Porošenko nechtěl v americkém kongresu deky, ale zbraně. Lidé potřebují na zimu deky. -Sytí mu zatleskali. Nemají hlad.

6 5
možnosti
MM

To víte, když ruští vojáci jezdí na wellness pobyt na Ukrajinu se opalovat, jak prohlásil slizký skřet Putin. A to aby se ruským vojákům líp opalovalo, potřebují k opalování olej z vojenských vehiklů. Člověk se potom ani nediví, že našinec z Ukrajiny nemá čas pracovat, když odchytává z těch vojenských vehiklů oslnivá prasátka.

7 3
možnosti
KS

Odkud je to "referendum"? Autor si stěžuje, že prezidentské volby byly problematické, ale reprezentace obou republik je pro něj nesporná. V čem vidí nacistické praktiky? Proč tedy "separatisté" nepovolili volby prezidenta Ukrajiny na svém území? Od autora by to chtělo trochu se zamyslet a netrvat jen na svých floskulích...

13 2
možnosti
MN

nevim kde jste v textu nasel, ze si autor stezuje na prezidentske volby .. asi uz spatne vidim. Ale vsiml jsem si ze pise o tech parlamentnich....To, ze demokracie vypada uplne jinak je znatelne uz tim, ze berou v parlamentu slovo opozici - nedavno tady byl o tom clanek. Demokracie nespociva ani v tom, ze zakazuji ruske filmy s urcitymi tematy - ale to vlastne  zname i od nas - neni to tak dlouho co v Italii meli velky problem s promitanim filmu Sifra mistra Leonarda... jen si myslim ze clovek sam by si mel urcovat co shledne a udelat si na to nazor a ne aby mu nekdo diktoval - to uz je potom to co tady bylo pred revoluci a to same probiha nyni na Ukrajine. To, ze cast zeme bojkotuje volby je jejich pravem.

6 5
možnosti
VS

Pánové!

Ještě jednou si přečtěte první odstavec. A jestli jste ho pochopili, tak pak vaše komentáře platí i pro informace z druhé strany.

3 0
možnosti
BT

poněkud tendenční, poněkud hloupé

6 5
možnosti
MM

Putina by za prezidenta chtěly tři čtvrtiny Čechů, hlásají na své titulní straně v Praze vycházející ruské noviny Inform Praga. Sankce jsou k smíchu: Putinova hrozba jaderným úderem zabrala, ujišťuje server Aeronet. Na masakru v Katyni nenese Moskva vinu, tvrdí web Institutu slovanských strategických studií. Je to dobře organizovaná a financovaná propaganda, která zpochybňuje základní hodnoty, k nimž se hlásí náš stát.

9 1
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x