Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J13a88n 14K25a40š50p82a13r

27. 9. 2014 22:51

Pro všechny "odborníky" na energetiku, kteří bájí o tom, jak je LNG z USA bude levnější, než plyn z Ruska pár faktů:

Průměrná cena LNG v Evropě je 6,7 $US/MMBtu (a to jen díky konkurenci ruského plynu). 

Cena běžného zemního plynu okolo 4,5. 

Cena LNG v USA je sice necelé 3 $US, ale není pro nás samozřejmě směrodatná. Jen pro zajímavost - cena v Asii, kam US teď nejvíce vyváží, je okolo 10 (!) $US/MMBtu. A je velmi pravděpodobné, že by se Evropa po získání závislosti na US dodávkách na tuto hladinu také dostala.

Takže vážení trollové Putinobijci - nelžete!

0 0
možnosti
Foto

Západ pošlapává základní hodnoty svobod, které údajně sám vyznává - svobodu a volný pohyb zboží. Jak si dovoluje režim nařizovat soukromých subjektům s kým mají obchodovat a s kým nikoli ? Pěkné darebáctví !!Rv

1 5
možnosti
Foto

osvědčila se mi pro zábavu metoda články nečíst a vstupovat jen do diskuze přes diskuze, zde málo kdy zklame a určitě je výživnější než nepřečtený článek.:-)jen nevím co to je TTIP:-(

2 0
možnosti
LW

L67e93o 27W63o28l89f

26. 9. 2014 20:23

Transatlantic Trade and Investment Partnership

0 0
možnosti
Foto

J93a56k55u25b 12R78o28t15h

26. 9. 2014 15:11

Další, který vůbec netuší, co je TTIP. Hlavně, že konspiruje.:-/

9 1
možnosti
MK

On to možná i ví, ale jak je jeho zvykem, tak si věci upravuje k obrazu svému a těm jeho jednoduchým obdivovatelům to stačí. 

Kdyby Fojtík napsal, že země je placatá, ležící na hřbetě mořského mloka, tak příjdou s palečkem nahoru a s výkřiky...Karma, pravdivě napsáno, skvělé argumenty apod. Někdy mám pocit, že ani nečtou co autor píše, ale stačí jím jméno a fotka, protože pro mnohé to je jediné rozpoznávací znamení a šup, karma a paleček v diskusi. Ten na rozdíl od písmenek poznají.

11 4
možnosti
MK

Zase plácání bez znalostí. To co Rusko předvedlo v minulých letech ohledně dodávek plynu do EU a ukázalo se jako nepředvídatelný partner vedlo k tomu, že Evropy přijala opatření a začalo řešit budoucnost, kdy nebude závislá na dodávkách plynu z Ruska (což asi brzy nebude, protože Rusko dodává do Evropy pouze 30 procent z celkové spotřeby. 

A co bude Rusko bez dodávek plynu a ropy do Evropy? Vždyť to je jejich hlavní pramen příjmu do státní pokladny a Čína je s tím minikontraktem nevytrhne. Naopak to povede jen k tomu, že Rusko bude nuceno prodávat pod cenou, aby mělo aspoň nějaké příjmy.

9 4
možnosti
PR

Pokud Rusku zbyde jako jediný odběratel Čina tak je to jeho konec.Drancování nerostných surovin  je 70% Ruské ekonomiky a Čína která muže dostat Ruský plyn až za 3 roky/nejdříve/ a je nyní plynem saturována z více zdrojů si Putina namaže na chleba.

6 3
možnosti
MK

Tímto postupem se z Evropy stane do pár let jedno velké ghetto ovládané pár superbohatými oligarchy ovládajícími jeden velký TTIP byznys.// A když z evropy do pár let(řekněme 5) jedno velké ghetto nebude, přiznáte tady, že jste špinavej lhář?

5 2
možnosti
MK

Nepřizná. On lže pořád a v každém článku, kde svoji fantazii vydává za skutečnost.

7 4
možnosti
RH

Plynu a levnějšího je všude spousta a je to problém jen logistiky. Rusko v poslední době, dělá vše pro to, aby se západ orientoval na jiné dodavatele. Rusky plyn je drahý, v USA stojí břidličný plyn třetinu a to je jeho těžba komplikovaná.

9 0
možnosti
PR

Zase jen bohapustě lžete,se vší logistikou je  kapalný plyn podstatně levnější než Ruský.

11 1
možnosti
Foto

Já bloud čekal podle titulku něco rozumného, ale stále stejná propaganda. :-/

8 0
možnosti
MM

Plyn je starý artikl. Vědci se zabývají, jak zkrotit plazma do elektráren a už dnes se vyrábějí indukční vařiče a indukční kotle. Tak proč plyn.

2 0
možnosti
PH

P26a81v43e71l 33H89e47k

26. 9. 2014 16:07

sterej, ale dobre

2 0
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x