Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

a vy nejste jednostranný??

0 2
možnosti
JC

Pan autor není profesionální novinář, je bloger. To Vám nějak uniklo, viďte?

2 0
možnosti

Snad nejznámější představitel ruské protiputinovské opozice Boris Němcov nedávno zveřejnil jakési desatero, ve kterém odhaluje neúspěch dosavadní Putinovy politiky. Rovněž zmiňuje, že prezident Putin vydal rozkaz, aby 17 600 ruských vojáků opustilo území v blízkosti státní hranice s Ukrajinou a vrátilo se do míst své trvalé dislokace. Tím je projekt „Novorossija“ ukončen, tvrdí Němcov.

1. Putin chtěl přitáhnout Ukrajinu k Rusku, dosáhnout jejího vstupu do Celní unie, tvořené Ruskem, Běloruskem a Kazachstánem. Stalo se však úplně něco jiného; Ukrajina si vybrala spolupráci s EU a už nikdy se nevrátí do sféry putinského vlivu.

2. Putin chtěl vnutit Ukrajině neutralitu a zajistit si její status země bez vojenských paktů a přitom úplně pohořel. Nyní již je jasné, že Ukrajina je pevně a nadlouho spojena s NATO. 

3. Putin toužil získat úctu ukrajinského národa, ale místo toho získal na dlouhou dobu cejch úhlavního nepřítele.

4. Putin chtěl přímo ovládnout území Ukrajiny které nazývá Novorossija, zasahující od Doněcka až do Oděsy, ale podařilo se získat pouze menší část Doněcké a Luganské oblasti.

5. Putin chtěl vytvořit koridor do Krymu přes Mariupol, ale setkal se s houževnatou obranou a dosáhl toho, že zákopy proti němu kopali sami občané Mariupolu 

6. Putin se domníval, že výpad na východní Ukrajinu vyjde jako na Krymu – bez jediného výstřelu, ale dopadlo to tragicky; čtyři tisíce padlých na obou stranách konfliktu.

7. Putin si přál, aby se vzedmutý mezinárodní odpor proti chování Ruska nepodepsal na ruském hospodářství. Výsledek: odliv kapitálu za více než 100 miliard USD, kurz 40 rublů za 1 americký dolar a dvouciferná inflace. Ruská ekonomika je ochromena.

8. Putin počítal s podporu ruských nacionalistů, místo toho z jejich strany uslyšel jen obvinění ze zrady.

9. Putin dlouhodobě usiloval o uznání v mezinárodním měřítku, stal se nepřijatelným. Nikam jej nezvou a z jednání „8“ ho vytlačili. Nikdo kromě Lukašenka a Nazarbajeva s ním nechce mluvit.

1 3
možnosti
JC

Tohle jako má být nějaká pravda? Prosím Vás ....:-)

3 3
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x