Zlatá padesátá znovu v českém mainstreamu!

A já si myslel, že psát tak, jak se psalo v padesátých letech v minulého stojetí v Rudém Právu, už novináře na "vysoké" žurnalistické neučí. Ejhle, mýlil jsem se! Učí! A pokud ne, tak ti starší, komunističtí žurnalisté dost doženou.

Pár "citací" z dnešní, povolební Ukrajinou nadšenou iDnes :

Ukrajina tak bude moci velmi rychle vytvořit prozápadní, reformní vládu, v  něčem podobnou například druhé slovenské vládě Mikuláše Dzurindy, která před  více než deseti lety katapultovala Slovensko do kategorie úspěšných evropských  zemí. Zatímco však Dzurinda doháněl zpoždění šesti let, kdy byl u moci  autoritářský premiér Vladimír Mečiar, Ukrajina do jisté míry ztratila velkou  většinu z minulých více než dvaceti let od získání samostatnosti.

K tomuto bych chtěl poznamenat, že se jedná o mainstreamový idiotismus... Mečiar byl pouze výpotkem doby devadesátých let. Ale Dzurinda nedoháněl vůbec nic.

Další, lepší ptákoviny iDnes :

V zemi se sice na rozdíl od Ruska podařilo i díky dvěma revolucím udržet demokratický  systém, ale jinak je Ukrajina rozkradeným, zkorumpovaným a nefunkčním státem,  kterému hrozí, že si z něj Rusko ukrojí, kolik bude chtít. Varující je někdy jen třicetiprocentní účast voličů v těch částech východní  Ukrajiny, které byly osvobozeny ukrajinskou armádou. To ukazuje, že velká část  tamního obyvatelstva spíše fandí separatistům z Doněcka a Luhanska než  Kyjevu.

Tak Ukrajina prý díky dvěma plynovým zlodějským revolucím udržela, na rozdíl od Ruska, demokratický systém....

A za to rozkradení, zkorumpovanost a státní nefunkčnost mohou určitě Rusáci a proruští ukrajinští oligarchové!

Nakonec fakt zlatá padesátá:

Volby dopadly z hlediska budoucnosti země dobře, ale nelze je pokládat za nic více,  než za jednu z posledních šancí, které Ukrajina jako samostatný a demokratický  stát dostala.

Putinovo Rusko udělá vše pro to, aby Kyjev tuto šanci nemohl využít. Západ by  se v tom Putinovi nejen měl snažit zabránit, ale měl by najít síly a prostředky  k tomu, jak Ukrajině pomoci. V Ukrajině má totiž autoritářské Rusko svoje  zrcadlo.

Úspěšná, demokratická Ukrajina může být počátkem konce putinovské diktatury v  Rusku. Což je pro Vladimira Putina nepochybně hrozba, ale pro Evropu výzva. Jedna z největších, před kterými stojíme.  Ukrajinští voliči udělali, co mohli. Teď je to na nás, zda jim dokážeme pomoci  více, než Ukrajině Putin dokáže škodit.

Vrazi z Wall Streetu, škůdci socialismu, rozvraceči socialistického zřízení... Akorát že v opačném gardu...

Pan Palata se nemusel vůbec nic učit. Propagandistické články mu jdou tak dobře, že se divím, že mu netleská celé Staroměstské náměstí!

A nějaký jeho kámoš hákoš Pavel Černý "zachraňuje" diskuzi... Omezeně a tupě.

Smutný svět bájně lhavého mainstreamu....

 

 

Autor: Petr Fojtík | pondělí 27.10.2014 8:30 | karma článku: 17,89 | přečteno: 366x
  • Další články autora
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x