Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rusko a USA jsou rivalové a i když si budou tisknout pravice, v levačkách budou za zády skrývat zbraň.

0 0
možnosti

Ty jo, neznat trochu historii, i bych Vám uvěřil...

1 0
možnosti

To by člověk nevěřil, jak může někdo během půl roku zblbnout ... :-)

1 4
možnosti

Tak píše se pouze to, co se hodí do krámu...

0 0
možnosti

Měla být reakce na pana Marjanka:-)

0 0
možnosti

Autore, proč je z vašich blogů a příspěvků cítit jistou, né malou, náklonnost k Moskvě potažmo k Rusku ? Tedy i za cenu překrucování faktů ....... Udělalo, prosím, Rusko něco dobrého ? Tím není řečeno, že zbytek světa je dokonalý, ale proč to Rusko ? Zloděj, uzurpátor, který bere lidem svobodu, Hitler se od něj ( Ruska ) učil, jak správně fungují koncentrační tábory. Země, která zabila nejvíce svých lidí .....no zajímavé

7 1
možnosti

Trocha historie:

Moderní afghánský stát vznikl v roce 1746 pod jménem Durránská říše. Historičtí vládci Afghánistánu patřili ke kmenu Abdalí, jejichž jméno bylo změněno na Durrání po nástupu Ahmada Šáha. Na konci 19. staletí se Afghánistán stál "nárazníkovým státem" v rámci rusko-britské Velké hry. Během třetí Anglo-afghánské války v roce 1919 uhájil svou nezávislost a získal mezinárodní uznání.

Za vlády krále Zahira Šáha mezi lety 1933 a 1973 zažíval Afghánistán období stability. Pokusy o modernizaci země však byly zastaveny ultrakonzevativními předáky kmenů a duchovními. V roce 1973 ale Záhirův švagr Muhammad Dáúd Chán zahájil nekrvavý puč, při němž se země změnila na republiku. Dáúd a celá jeho rodina byli zavražděni v roce 1978, kdy afghánská komunistická strana uspořádala převrat a převzala vládu v zemi.

Takže až po okupaci  Afghanistánu SSSR začaly USA podporovat mundžahídy...Vaše teorie jsou zcela zavádějící.

A jak správně píše kolega  Nádvorník zcela za hranou....

5 0
možnosti

A ještě dodatek:

Po odchodu sovětských vojsk přestaly místní mudžáhedíny podporovat i Spojené státy. Ve vzniklém „mocenském vakuu“ mezi sebou začaly bojovat jednotlivé mudžáhedínské frakce. Potichu, ale rychle začala občanská válka, která trvala dalších cca 7 let. Hlavní město Kábul, které bylo jako jedno z mála území Afghánistánu stále v rukou místní komunistické vlády, bylo dobyto v roce 1992. Poslední prosovětský prezident Muhammad Nadžíbulláh abdikoval a utekl do kábulského komplexu Organizace spojených národů. Zde zůstával v bezpečí až do doby, kdy se v oblasti k moci dostal Tálibán. Tito radikální islámští bojovníci Nadžíbulláha v roce 1996 zatkli a veřejně popravili. Následně převzali kontrolu nad celým Afghánistánem, vyjma severovýchodního cípu země.

6 0
možnosti

USA nezvítězily ve studené válce, neboť nepřítel se pouze ztratil.

2 0
možnosti
Foto

Přesně - nepřítel nás zradil! Takže jsem prohráli.

0 0
možnosti

Čili - chudák Moskva, byla zatažena do mocenských pletek zaprodaných amerických psů....a  k tomu ten váš  úsměv na fotografii a situace je dokonána ....:-)

9 3
možnosti

milý strejdo, napište ještě pojednání, proč jezdí trolejbusy pod dvěma  dráty, proč nestačí jeden

7 2
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x