Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Tohle je naprostá tragedie jak se pracuje s minulostí a jak se na minulost projektuje dnešek.Takový velmi laciný pohled vždy přináší jen neštěstí a budí povrchní emoce.

Nesmíme zapomínat v jaké době se tehdy žilo, byl to barbarský věk, kdy  lidský život neměl valnou cenu, hodnotu měla společnost, vesnice, město ... . 

Záštita bezpečnosti byla v rukou silného panovníka, či šlechty. Tehdy byly boje o územní zisky a drancovalo se cizí území.V hlavách tehdejších lidí byla vnímání silného vládce jako bezpečnostní prvek a stabilita, navíc lidi se mezi sebou moc nepárali... .

To nebyly pohádky od režiséra Trošky.  Naše společnost si neuměla vychovat své politiky a politickou scénu. Na její sociální rovnostářství, umění obcházet systém, vytvářet klientský systém, špatné pracovní návyky a schopnost samostatného tvůrčího myšlení, dojel minulý režim.Právě toto je největší brzdou rozvoje hospodářství. U nás jsou vlastně dvě patra, první patro je sociální rovnostářská společnost jež sleduje Novu a čte blesk, hájí jen svůj dvoreček a na všechno má svůj názor a zkušenosti, a když jde o akci tak skutek utekl.Vlastně toto první patro rekrutuje vlastně i třetí a to klientelistický systém jimž je promořená celá společnost.Druhé patro je malá část populace jež je podnikavá, tvůrčí, chce mít svůj osud ve vlastních rukou a umí vytvářet hodnoty a vlastně vytváří ono tvůrčí a nosné jádro společnosti, které komunismus vyhladil.

Právě toto druhé patro je pod útokem lidí z prvního patra, běda jak se někomu daří, nebo rovnou tunelovat.  Velmi těžké to mají s pracovní morálkou lidí, jejich pracovní samostatností a přilepšováním.Najde se i zde menšina ... . Pro tuto společnost bych nechtěl bojovat, ta si zaslouží krizi a dočasnou ztrátu hodnot, tak aby je  zpátky musela tvrdě získat a opět poznat cenu všeho, pak se společnost změní k lepšímu.

2 0
možnosti
MD

Se zilo, drancovalo, vnimal silneho vladce, atd. Jste si jist, ze autor pracuje tragicky s minulosti a ze clovek, byt s mobilnim telefonem u ucha se chova jinak? Ja bych rekl, ze autor pracuje skvele se soucasnosti, protoze spousta z podstaty 'minuleho' cloveka zustala nemenna.

8 0
možnosti
RK

Soudruh autor zřejmě zřjmě prahne po svobodě komunistického řežimu..............Jinak si toto nelze vysvětlit. Nikdo netvrdí, že svět je dokonalý, ale pokud budu muset bojovat za svobodu ( máme odlišný názor na svobodu, to je jasné ) proti Rusovi či nějakémuu muslimovi a jiné zvěři, tak bojovat budu. Svobodní " fojtíkovci"  si neuvědomují jednu věc - až tady vrthne Rus a nebo jiná verbež, tak oni nepůjdou nejdříve číst blogy na iDnes, aby vyselektovali, koho zabít a koho né ......ONI se vás pak na názor ptát nebudou. ONI budou chtít sebrat vaší svobodu, navzdory Obamovi a Zaorálkovi .....proto je dobré, že zvěř držíme daleko od nás

3 7
možnosti
BM

Přesně!!! Takhle to dělají Američani. Co kdyby to také tak dělali Rusové, pak by to bylo v pořádku? Roztahovat se po celém světě? Každému cpát tu svou demokracii o kterou ani nestojí. Napadá mě pár slov: "globální okupace"

Hezký den

13 0
možnosti
LJ

Že ho bere vážně... Kníže se musí brát s nadhledem

2 0
možnosti
VL

Je zajímavé, jak dovedete zmotat feudalismus s Majdanem za účelem odsudku aktivit a názorů pana Schwarzenberga.

Když už používáte predikát, tak  v tomto případě to je správněji nikoli "von Schwarzenberg" ale "zu Schwarzenberg".

Každý má svoje politické názory a může je mít i pan Schwarzenberg.

Víte, kdyby pan Schwarzenberg neměl právo vystupovat na veřejnosti, tak to bude trochu složitější. Stejně jako s vystupováním kohokoli jiného, včetně Vaší maličkosti. Nikdo nemůže za to, že nejste předsedou vlivné parlamentní strany a tudíž nemáte tak častý přístup do masmédií. Musíte se Vy a vaši političtí sympatizanti více snažit a Vaše názory a i činy budou muset být asi též poněkud sympatičtější širšímu okruhu voličů. Když budete všem nadávat jen do ovcí, protože nechápou vaši genialitu, která možná vůbec genialitou není a je jejím protikladem, tak to nespíš daleko nedotáhnete!

Co se stáří týče, tak jsou mezi námi třicátníci a čtyřicátníci, kteří tu už několik set let nemají co dělat a nemají ani co říci.

Co se té svobody týče možná by pomohlo, abyste nám to Vaše pojetí svobody poněkud osvětlil. Mám obavu, že to není jasné, zvláště těm, co nemají tak složité myšlení jako Vy a někteří Vaši kolegové. Já například žádné obviňování z vlastizrady nepoužívám. V případě svobody se tu ale hází termínem, který může mít poněkud odlišné výklady, což může mít v budoucnu poněkud fatální praktické důsledky, takže by mělo být jasno, jak kdo tu svobodu pojímá (jen se schválně podívejte na některé komentátory a to se soustřeďte jen na ty, co Vám ve Vašich výkřicích zvedají palec, a uvidíte tu šíři pojetí a zmatků, co se té svobody týká).

9 3
možnosti
PH

Budete se divit, ale já s Vámi souhlasím. Ovšem důležité je zneužívání politické funkce a to pan Sch. činil dosti neomaleným způsobem nehodný demokrata za kterého se zcela jistě považuje.

6 1
možnosti
MD

Uz jsem asi taky trochu zhloupl, kdyz mi tohle zni trochu 'komunisticky'. Na mou dusi, neco s tim ale neco udelam. Uz ted. Davam vam karmu.

6 1
možnosti
JC

To máte těžké, ale je to normální vývoj. Tady už mnoho lidí např. přiznalo, že jejich láska a sympatie k USA vyšuměly do ztracena a přehupuje se to ... Ve světle událostí ve světě.:-/

6 3
možnosti
PT

P90e81t15r 81T75o22m42e64k

31. 7. 2014 9:09

Jestliže ty tvrdíš, že kníže je senilní, já tvrdím, že senilní jsi ty.

4 10
možnosti
AS

A29d81a65m 46S21t78a76v42a

31. 7. 2014 10:24

Tomku, do třetice to tvrdím já o tobě. Ovšem připouštím, že taky plácám...

3 0
možnosti
JC

R^ Moc dobře napsané!

Poslouchal jsem to včera také, no jeden velkej hnus, velebnosti! Langšáglové už chyběl jenom samopal v ruce, kterým by bojovně mávala a "knížeti" bylo sotva trošku rozumět, ale i tak to stačiloRv. Ten by měl zalézt někam do kanálu a vůbec nevystrkovat nos, za ty jeho plamenné projevy na Majdanu. ON je jeden z těch, kteří pomáhali vyeskalovat všechno to násilí, to šílenství, které se dnes na Ukrajině děje.

13 8
možnosti
ZM

Pracovat s termíny rusofil, rusofilství (v podstatě nepodloženými), se stalo velkým a žádoucím hitem. Toť vše.

0 1
možnosti
Foto

Souhlas. Bojovat za Obamu, Barrosa, Zaorálka? Ať jdou do boje oni, když se pořád ohání tak velkohubými výroky. A která "svoboda" je ta správná? Ta, kterou chtějí západní Ukrajinci, nebo ta, kterou chtějí východní Ukrajinci? Nebo ta, která se nám zrovna hodí?

14 4
možnosti
MD

Davat +1 je jaksi malo. I kdyz je to jen nacrtek slozitosti pojmu svoboda, jak ji prosazovat a jake zpusoby jsou pri tom legitimni, je moc dobry.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x