Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zaostalá, zemědělskoprůmyslová země s miliony gastarbaiterů nemá mnoho možností jak se ekonomicky prosadit. Jablka tedy navalí k nám, ale obávám se, že to budou opět jablka mrtvá, jakých jsou v supermarketech plné regály. Tedy naprostý humus, který nekupuji. To není jako dřív, kdy byla jablka v obchodech ještě živá !

2 9
možnosti
Foto

Posledních 5 měsíců se živím jako zelinář v jednom řetězci. Nic moc. Ani finance, ani společenská prestiž. Ale když už, tak se o tom snažím něco dozvědět. Tak mi prosím vysvětlete, jaký je rozdíl mezi živým a mrtvým jablkem. Na tento problém jsem zatím nenarazil.

8 0
možnosti
JP

Jedna pikantnost zde chybí. A to fakt, že aktiva ruských bank ( mezinárodní bankovní styk) byly v důsledku sankcí zablokované. I kdyby si Rusové chtěli něco zaplatit, nemají čím. Takže, kdo doveze zboží do Ruska, nedostane zaplaceno, protože Rusko nemá čím platit. Všecko jsme mu vzali. Ta politika je úžasná věc - a jak to těm všeználkům myslí. Seberu Rusům peníze a pak je obviním, že odebrané zboží nemohou platit. Jak státnické, jak prozíravé!

6 5
možnosti
PF

velká pravda v divné ekonomice...

6 2
možnosti

Autore, Poláci jablka zkapalní, vypálí a bez problémů vypijí.:-P

4 2
možnosti
Foto

Nemusí se ani pálit, stačí vykvasit na jabčák. Stejně by mě zajímalo, proč je ve vietnamských večerkách tolik druhů jabčáku ve 2 l petkách, když o ty názvy a údajné výrobce člověk v žádném kamenném obchodu ani nezavadí.

1 0
možnosti
MP

Další hřebík do rakve našim zemědělcům. A to jsem naivně doufal že tato vláda jim pomůže. Ne ale do hrobu!!!

2 6
možnosti
Foto

Oni si poradí. O Poláky bych se nebál. Poslední dobou se ukazuje, o kolik jsou životaschopnější než my. Ostatně, nemají tak velkou grupu nostalgiků po předchozím režimu, co nedělají nic jiného, než ze svých pracovních pozic hází klacky pod nohy SVÉMU VLASTNÍMU státu a ve volném čase nesedí hodiny a hodiny u Internetu a "netráví studně" veřejného mínění.

10 0
možnosti
JK

Jsou takoví flexibilní a to hlavně k pozadí USA, že;-)

4 6
možnosti
LJ

Co varianta, že si Polsko najde nový trh? Ta možnost tu je.

4 0
možnosti
RF

Vynikajici uvod clanku. Jablka obecne nemusim a z mostu mne pali zaha. Ale co bych neudelal pro nastavani Putina. Ohryzky mi budou litat i z usi. Tim je kluky dostanem. Nedavno probehlo v mediich ze plzenska skodovka bude dodavatelem souprav pro petrohradske metro. Jako pravy rusofil toho casu na vychodni fronte u Kaspickeho more jsem se pred dvema tydny dival na porad z Jekaterinburske vystavy techniky. A ony se nam tam prezentovali projekty primestske dopravy. Tramvaje, vlaky a vubec to bylo pomerne zajimave. Mam rad technicke porady. Tak jsem se dival na porady o projektu armata, angara, pak-fm a mnoho dalsich. Velmi zajimavy byl i porad zamereny na tezbu surovin a prepravu nakladu v podminkach dalneho severu. Nasi pry budou mit problemy s vyvozem naslednika L-39, protoze pouziva americke motory a avioniku. I na toto tema jsem videl zajimavy dokument. Viz. jak-130. Domaci motory, avionika, vyvijeny ve spolupraci s aeromacchi. Italove vubec sikovne infiltrovali ruske prostredi. Ja bych sankce jeste zprisnil. Bude to pro nas jedinecna sance jak se stat nejlepsimi pestiteli zeli, kapusty a jablek. Pokud se tedy domluvime s polaky. Tech ohryzku by totiz mohlo byt az moc.

3 3
možnosti
Foto

Že nyní nastoupí proruská "armáda",která se bude snažit ovlivňovat populaci šířením polašných zpráv,bylo jasné.Bylo jasné i to,kteří aktéři se k tomu propůjčí jako první!

8 1
možnosti
PF

Tak už přestaňte tu populaci konečně ovlivňovat. Říkám Vám to každým blogem a Vy ne a ne to pochopit!

4 6
možnosti
Foto

Nevím, co nebozí pěstitelé jablek, až se mocnému a dosud blahosklonnému Putinovi zamane, ale jak tak koukám na váš blog, zubaři zatím rozhodně můžou bejt klidní :-)

6 5
možnosti
JT

á další trapák bez argumentů co se snaží urazit autora

8 2
možnosti
Foto

no, jestli je všechno polské zboží takový šmejd, jako nabízí Kaufland, tak se tomu Putinovi ani moc nedivím.

3 2
možnosti
JH

zajdete si do polskeho Kauflandu....budete prekvapen, ze ten hnuj je jen v CR a SR......a na polskem trhu se muzete podivat na mistni produkci, taky budete cumet, ze na nasich hogofogo farmarskych trzich je jen zlomek sortimentu a v pochybne kvalite

0 0
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x