Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tohle je čím dál tím lepší. Jestli si někdo myslí, že sověti byli tak blbí aby uvnitř sovětského svazu podporovali nacionalistické tendence a tím si připravovali půdu pro jeho rozpad tak na to není co říct. Sovětskí vojáci ani netušili proč jsou tady, lhali jim, že jdou z Československa vyhánět fašisty a kontrarevoluční síly podporované američany natož aby tady proklamovali ukrajinský nacionalizmus. A když Sovětský svaz přepadl v roce 1979 Afghanistán, tak Amin specificky žádal Brežněva aby poslal vojáky z Uzbecké a Tádžické SSR, poněvadž v Afghanistánu tyto národy taky žijí a pokud budou oblečeni do uniforem afghánské armády tak prý nikdo nic nepozná. Nikoho ale kvůli tomu nenapadlo zbavovat viny za invazi Sovětský Svaz, potažmo jeho vůdčí sílu RSFSR. A na rozhodnutí vyslat vojska se usneslo celé politbyro, nejenom "ukrajinec" Brežněv.

4 0
možnosti
KV

V 68. jsem s nimi mluvil. Vůbec nevěděli kde jsou a domnívali se, že jsou na nějakém cvičení.

5 0
možnosti
MR

Co Vám ta Ukrajina provedla ... .

7 2
možnosti
TP

omlouváms se za spam, ale já sem s toho uplně vyřízený, jak někdo může něco takového z vážnou tváři tvrdit... a veřejně... je to marný je to marný jeto marný

6 2
možnosti
MD

Lehnete si, plne uvolnete a snazte se byt klidny, uz pro vas leti vrtulnik s kardiologem.

3 3
možnosti
TP

podívejte jak daleko putinisté došli ve svoji pravdě... do jiného vesmíru

7 3
možnosti
ZD

my jsme je zde měli...a pokud si dobře pamatuji tak do roku 89 byli všichni..i ti šikmoocí z Moskvy...v roce 90 najednou to byl Ukrajinec ...Bělorus...Gruzinec...Tatar...a o Rusa jsem nezakopl...nechci se Rusáků vůbec zastávat...ať jsi jsou nejraději doma...ale to jsou mé zkušenosti...jinak dle statistik bylo %tuálně na počet obyvatelstva v bývalém SSSR o dost mémě komunistů jak v bývalé ČSSR...a tak si jen přát ...aby se toto a nejen toto datum a i rok již nikdy v naší historii neopakovalo...hezký den všem....ZD...;-);-);-)

4 2
možnosti
TP

Fojtíkův popis roku 1968 jasně ukazuje jak pravdivé a objektivní jsou jeho informace a názory o současné ukrajinské krizi..

13 3
možnosti
AM

Tak to mi dělej zezadu. Prý "Biľak pozval Kyjev...". Tak to už si můžeme vymýšlet úplně cokoliv, pane Fojtíku. Těžištěm a centrem internacionálního (komunisté jsou internacionalisté bez výjimky) "tábora komunismu" byla Moskva. Nikoliv Kyjev nebo nedejbože Tbilisi. Moskva.

"Bratrskou pomoc" nad pásy tanků tvořili z části i Ukrajinci, ale rozhodovalo se v Moskvě.

9 0
možnosti
TP

tak tomu se říká překrucování historie. Co se dovíme příště? Že Rusko bylo okupováno Ukrajina a Gruzii a proto tam měli komunismus?

12 2
možnosti
MB

Som nevedel, že Kremeľ a Ljubljanka, dve hlavné sídla sovietskej moci a teroru, boli v Kyjeve. A že tým pádom aj vojská, ktoré tu potom boli "dočasne", boli vlastne ukrajinské. Rv

5 1
možnosti