Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

Ovšem pozor...Československo bylo napadeno Polskem už v roce 1938..o tom se moc nemluví...viz http://www.rok1938.cz/realita/polsko/. Celý konflikt vznikl po roce 1918, protože hranice na Těšínsku byly stanoveny řekou Olší v roce 1921, takže Němci tu přišli až 15. března 1939...

2 0
možnosti
MK

Ale mluví, mluví. Ony ty problémy byly stejné jako na Slovensku, kde byla maďarská menšina. Prostě Československo vzniklo jako slepenec s podivnou čechoslovakistickou politikou

5 0
možnosti
PB

..... héééérgot, tak sem se konečně dočkal, sem to tak nějak cejtil, že porád žiju v jednom velkým omylu,- si představte, kdyby ti  Ivani tu válku nakonec vyhráli ?!? Ešče že se jim postavila na vodpor ta osa,-  hákoši, špagety a samuraji ..... ináč by ta Evropa byla celá komunistická .... nóóó, a přesně tady mám zasejc trocha zmatek,- doufám, že mi to na ČT ty jantaři vysvětlí (jóóó,- "učit se, učit, učit se" - jak říkával Karel IV !!!;-)R^)

3 1
možnosti
Foto

Nikoho z vás by dříve nenapadlo mluvit o tom, že Rusové zahájili II.SV útokem na Polsko. Najednou se to hodí, ač to byl stalinský režim a ne Rusové a II.SV se mohla počítat od zabrání demilitarizovaného Porýní Německem v r. 35. To umožnilo vyzbrojovat Německo. Záleží komu se co hodí do krámu, podle toho používá historická fakta. Čili, komu se hodí říci, že II.SV začala 1. září a komu, že začala až útokem na Polsko SSSR? Tehdejším západním neschopným mocnostem 1. září, jistě, kryly tak debakl s Mnichovem, a dnešním rusofobům asi 17. září.

Jen pro pořádek, Polsko tehdejšímu SSSR ani válku nevyhlásilo. SSSR tehdy prohlásil, že jde vzít pod ochranu tamější obyvatelstvo, protože jej počítal k Ukrajině, jelikož zase díky polsko sovětské válce v r. 1920, si Polsko ukouslo část území, které mu nepatřilo. Jistě, byl to ze strany Stalina řádný eufemismus mluvit o ochraně obyvatelstva, když tam vzápětí nastolil teror a vystěhování, ale tak to bylo. Žádné mezinárodní organizace nebo státy jako Franice nebo VB, ani nemukly nebo jen formálně vyjádřily podivení.

8 2
možnosti
MM

Všechno se hodí, Třeba.. byl to hitlerovský režim a ne Němci., šlo by to i takhle?

6 0
možnosti
MK

Tak nedávno jsme četl v ruské tisku, že Katyň je výmysl fašistů. :-) A vzhledem k tomu, že šlo o Moskovskoje novosti blízké Kremlu, tak to o něčem svědčí, že?

3 0
možnosti
RH

Správná manipulace a demagogie předpokládá chytrý mix pravdy, polopravd a lží. Kremlofilové sice nebudou nároční, ale přeci jen úplně ignorovat fakta "vaší věci" nepomůže.. ;-)

7 0
možnosti
MK

II. světová válka začala 1.9. 1939 Německým útokem na Polsko....to je základní učivo ZŠ, ani kvůli nejzuřivějším rusofobům to nebudou v učebnici přepisovat na 17.9. 1939..světová válka totiž nezačíná jen střelbou, ale reakcí dalších států a německý útok na polsko znamenal válku mezi Německem a Francií s Velkou Británií, sovětská akce neznamenala z mezinárodního hlediska tehdy vůbec nic...

Pokud bychom tedy už namísto faktického vyhlašování války přešli k dojmům tak začátkem války by mohlo být ustanovení protektorátu a porušení Mnichovské dohody, ale jelikož na to spojenci nereagovali napoví to mnohým kdo nemají z české TV ještě vymletou hlavu, že se to právě kvůli tomu nedá považovat za zahájení druhé světové války

4 0
možnosti
MK

Rusové napadli Polsko až 17.9, pravda a to je proto, že jím nějakou dobu trvalo připravit armádu a logistické zabezpečení. 

Jinak to napadení umožnila právě smlouva Ribbentrop-Molotov a tajný dodatek o rozdělení Polska :)

Hezké obrázky jak se komunisté a nacisté bratříčkují v Brest-Litevsku http://www.youtube.com/watch?v=8lS5DNFsOoI

8 0
možnosti
JN

není autor příbuzný soudruha Jana Fojtíka, hlavního ideologa někdejší KSČ?

11 1
možnosti
DA

D11a41v25i30d 83A18d31l49e77r

20. 9. 2014 16:27

Je to jeho syn, to jste nevěděl?

4 2
možnosti

17.září 1939 bylo Polsko napadeno Sovětským svazem. Thle pan Fojtík opravdu neokecá ničím. Agresi vedl Beloruský front a Ukrajinský front sovětské armády.

Nutno dodat, že většina území zabraná Sovětským svazem je dodnes součásti Ukrajiny a že tedy výsledkem sovětské agreze z roku 1939 je ukrajinská anexe polského území, která trvá dodnes.

Polákům bylo po válce jako náhrada přiděleno území Německa (dolní Slezko a část Pruska)

11 0
možnosti
MP

Takže by konečně Ukrajina mohla vrátit Polsku jeho území. Moje teta pocházela z okolí Tarnopolu a nesnášela, aby jí někdo říkal, že je z Ruska. Vždy tvrdila, že je Polka.

4 0
možnosti
Foto

Něco ve stylu rádia Jerevan.

S tím rozpoutáním 2. SV jste si pěkně uřízl kšandu. :-P

7 0
možnosti
MK

Jsem zvědav kolikrát dnes autor změní obsah článku a nadpis. :D

6 1
možnosti
Foto

Uvařil pejsek s kočičkou. ;-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x