Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Citace z Wiki:

"Obecně přijímaným datem začátku války v Evropě je 1. září 1939, kdy nacistické Německo napadlo Polsko a 17. září 1939, tedy šestnáct dní později, kdy zahájil Sovětský svaz (SSSR) invazi do Polska z východu. Krátce poté se do konfliktu vložily Francie, Velká Británie a státy Commonwealthu."

Takže ano, druhou světovou začali Němci a Rusáci útokem na Polsko....

11 1
možnosti
Foto

Německá operace Fall Weiss, invaze do Polska (též zářijová kampaň nebo zářijové tažení (německy Polenfeldzug, polsky Kampania wrześniowa či Wojna obronna 1939 roku); 1. září 1939 – 5. říjen 1939, od 17. září podpořena útokem Sovětského svazu) zahájila druhou světovou válku v Evropě. Nacistické Německo, Slovensko a Sovětský svaz během ní společně v jediném měsíci zlikvidovali Polsko. Západní spojenci, kteří v reakci na německou agresi vyhlásili Německu válku, nebyli ochotni ani schopni Polsku významněji pomoci a nedokázali ani využít faktu, že většina německých jednotek byla soustředěna v Polsku a na polských hranicích.[2]. Výsledkem bylo rozdělení polského území mezi Německo, Sovětský svaz, Litvu a Slovensko.

Obsah

 [skrýt] "

9 0
možnosti
Foto

k tomu měl ještě patřit dodatek, že to je z Wikipedie.

2 0
možnosti
AS

A71d91a77m 64S88t81a44v36a

20. 9. 2014 15:23

Kam se na toho pomateného blogera  s polským jménem hrabou totalitní novináři z Rudého práva a dneska a dnešní totalitně píšící Palatové, Fendrychové, Lipoldové  a spol.

3 8
možnosti
MK

V čem je pomatený a v čem dotyční píší totalitně. Zatím co mám možnost číst, tak pomatené jsou zde jen kremrole a kremloboti.

9 0
možnosti
MK

Jenže oni tu druhou světovou válku začali Rusáci a to společně s Němci napadením Polska a rozdělením si mocenských sfér. Pak Rusové napadli Finsko, Litvi, Lotyšsko, Estonsko,zabrali Besarábii a co se týče Židů, tak ty, kteří utekli z části okupované Němci do té ruské, tak navraceli zpět a na hraničních přechodech je předávali příslušníkům SS. 

Další pak deportovali do koncentračních táborů na Sibiři zvaných gulagy. 

A jak se Rusáci chovali k Židům během druhé světové války, tak zde máte jeden dokument s výpovědmi přeživších. http://www.youtube.com/watch?v=w4BvRKRCns0

15 2
možnosti
PBR

To co píšete je vše pravda, jen s jednou malou kosmetickou vadou. Nebyli to Rusáci, ale SSSR. Od roku 1922. V tu dobu, kterou popisujete to tedy bylo Rusko, Bělorusko, Ukrajina a Zakavkazská republika. V poměru počtu obyvatel je jasné, že Rusů bylo nejvíc, ale nebyli to jen Rusové kdo napadl Polsko a Finsko a Pobaltí.

4 3
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x