Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Putinovske Rusko je nejvetsi nebezpecim pro mir a svobodu od padu Zelezne Opony.

3 2
možnosti

Bohužel to zaslepenci typu Fojtíka nikdy nepochopí.

0 0
možnosti

Vy jste Historik, s marxistickymi brylemi na ocich, ktery veri  v pravdu diktatora Putina. Precte si nezavisly tisk, napr. NYT, Spiegel, Die Zeit, Focus, People aj. - podivejte se na volne dostupne nezavisle TV stanice jako CNBC, Bloomberg, NTV nebo Spiegel TV a zjistite, ze Vas pohled je spise virou, nez vnimani skutecnosti. Na Zapade jsou stovky deniku. V Rusku maji cenzurovany noviny, TV, rozhlas i blogy - tomu se rika Propaganda.

4 1
možnosti
Foto

V době, kdy Vitalij Klyčko přišel vítězoslavně sdělit Majdanu dosažení dohody s Janukovyčem o konání předčasných prezidentské volby v prosinci tohoto roku, ho demonstranti nenechali ani domluvit. Nenechali, protože za zády – a to doslova – měli právě desítky mrtvých z Institutské ulice svažující se přímo na Majdan. Jejich poadvkem bylo okamžité odstoupení Janukoviče. Prezidenta Janukoviče vlastní strana vyloučila a označila jej za zločince za brutální zásah proti demonstrantům a za střelbu proti demonstrantům, kterou měl nařídit. Parlament jej začal vyšetřovat za zločiny spáchané proti demonstrantům. Na základě těchto skutečností Janukovič z Ukrajiny uprchl a Putin jej označil za politickou mrtvolu. Parlament vzešlý z posledních voleb ústavní většinou odvolal Janukoviče a jmenoval prozatímní vládu, která má zemi dovést do předčasných voleb.

1 4
možnosti

Na Majdanu vůbec nikdo neměl být, demonstrace byly zakázány ukrajinským kyjevyským soudem.

4 4
možnosti
Foto

Kdo byli ostřelovači střílející ze střechách vládních budov na policisty a demonstranty, tak  podle všech svědků a odposlechů mluvíli ruským jazykem a podle záběrů z kamer měli v rukou snajpry, které používá Ruská armáda.

3 2
možnosti

A koho tak mohli odstřelovat, když tam nikdo nebyl. Každý slušný normální člověk, dbalý zákonů, dodržuje soudní příkazy.

3 6
možnosti
Foto

Nechápu, co se pořád vymýšlí různé konspirační teorie. Majdan se původně sešel jako občanská demonstrace na podporu evropské integrace Ukrajiny a propuštění bývalé premiérky Tymošenkové z vězení. Po několika dnech policie pod záminkou budovat vánoční jolku  demonstranty  začala brutálně rozhánět a tu poléváním vodu v době 20 stupňových mrazech. Právě tato brutalita vyvolala odpor nejen v Kyjevě, kde se sešlo kolem 500 000 demonstrantů se změněným požadavkem „ Pryč s Janukovičem, pryč s tou bandou „ Propuštění Tymošenkové a vstup do EU bylo v tu dobu vedlejší.

Mezi tisíci a tisíci lidmi na Majdanu se samozřejmě vyprofilovaly různé názorové skupiny. Ovšem ty radikálnější ve skutečnosti nebyly na Majdanu, ale v přilehlé Bankovní ulici, která vede směrem k úřadu vlády a parlamentu. Tady se házely koktejly, nikoli na Majdanu. Pokud by obyvatelstvo s demonstranty na náměstí nesouhlasilo, tak proč po dobu tří měsíců obyvatelé Kyjeva pomáhaly demonstrantům od polních kuchyní s výdejem pohankové kaše a horkého čaje a to i ve dnech, kdy teploty klesly na mínus patnáct až mínus dvacet stupňů, až po ošetřovny, informační centra, výdejny dřeva na palivo. Nikdo nikoho nenutil - ani nemohl - vláčet na barikády pytle s pískem když mrzlo, tak s ledem, dlažební kostky, zahradní lavičky a všechno další. Když se naopak snažila vládnoucí moc upořádat demonstraci na svou podporu, museli své příznivce do Kyjeva svézt a ještě zaplatit. I tak ta akce trvala hodinu, dvě. Déle ochotni stát nebyli.

2 1
možnosti

Od 9.12 do konce března byly jakékoliv demonstrace na Majdanu zakázány soudem. A o tom to celé je.

1 4
možnosti
Foto

Zbrojaři USA potřebují studenou válku, EU nové odbytiště a to jsou základní příčiny proč se poslaly Eura na Majdan jako žold pro demonstranty a když byl pár měsíců klid, tak tam poslali odstřelovače, kteří stříleli na obě strany, aby eskalovali napětí.

5 7
možnosti

M16i34l89a78n 89R93a19d49e82k

23. 4. 2014 20:00

a to vsechno pro blaho Kremlu aby si sezral kus Ukrajiny, takze proc se certite? Vzdyt vasemu Putinovi prece pomahaji;-D

3 3
možnosti

Ach jo, a já myslel, že "Fojtík" byl jen jeden.;-(

2 3
možnosti

M55i32l80a51n 85R22a91d31e57k

23. 4. 2014 16:32

ted Rusko hrozi vpadem na Ukrajinu. Zatracena EU, USA a valecni stvaci z volstrytu!

8 6
možnosti

Kdyby se v klidném ovzduší připravovali volby, nemohl mít dnes Putin Krym a uvažovat o dalším "osvobozování" .Pokud hledáte někoho komu se poklidné urovnání nehodilo můžete hledat i mimo EU...scénářů může být mnoho a vy se křečovitě držíte jen jedné verze, pokud by byl klid, nebylo by možné někoho "chránit a osvobozovat"...:-/

6 3
možnosti

No jo, Putin podpořil nepovolení homosexualistických průvodu v Petrohradu a v Moskvě a to Vy mu nemůžete odpustit, že...

5 7
možnosti

Jako by to psal Velký Václav Klaus.

9 1
možnosti

P65e10t26r 65F90o48j89t91í47k

23. 4. 2014 18:12

Myslíte jako že ti lidé na většině území měli už dost hospodářské spolupráci s Ruskem? Že chtěli na Krymu základnu NATO? Že chtěli tenhle bordel To je legrační.

4 3
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x