Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Jistě, že se SSSR podílel na rozpoutání 2.s.v. Nejen že podporoval Hitlera, přepadl Polsko, ale také Finsko!!Kradly území, kde to jen šlo, a kde jim to ostatní velmoci dovolily. Později řádili rusáci v Německu, Polsku, přepadly Maďarsko a Československo.

Odporný to národ, no jeho dnešní obdivovatelé a zastánci, jsou morálně ještě zavrženíhodnější.;-(

3 1
možnosti

J68a85n 24Š97u63r15c

21. 9. 2014 13:28

Pane Svobodo, měl jste to také ale upřesnit a doplnit. Za 17 dní, 17.9. 1939 bylo Polsko z východu zákeřně napadeno SSSR. Proč jste to nenapsal? Nebo to nevíte?

1 1
možnosti
JS

Obecně přijímaným datem začátku války v Evropě je 1. září 1939, kdy nacistické Německo napadlo Polsko.   To je citace z Wikipedie.

3 1
možnosti

Trošku jste si tu citaci zkrátil....

"Obecně přijímaným datem začátku války v Evropě je 1. září 1939, kdy nacistické Německo napadlo Polsko a 17. září 1939, tedy šestnáct dní později, kdy zahájil Sovětský svaz (SSSR) invazi do Polska z východu. Krátce poté se do konfliktu vložily Francie, Velká Británie a státy Commonwealthu."

1 0
možnosti
Foto

Hodilo by se oprostit se od nazírání na konání velmocí jako na nějaké ubližování někomu. Stalin, tedy SSSR, se navenek chovali jako každá velmoc. Že šlo o jinou rétoriku je zcela jedno. Jak se Stalin zachoval v r. 39 a později, tak by se zachovala každá velmoc. Využila by slabosti okolí, aby zesílila, zvláště, když válka byla na obzoru. Británie, Francie, všichni hleděli na svoje vlastní zájmy, především, o USA ani nemluvě, Když to bylo nutné, Británie potopila francouzské loďstvo, když to bylo nutné, Američani se vylodili na Islandu, Island byl spojen s personální unií s Dánskem, dost dlouho před tím než byli ve válečném stavu s Německem a těch příkladů je spousta i z modernějších dějin.

Polsko mělo pakt o neútočení s Německem, což byl podtrh na ČSR, dokonce probíhaly rozhovory s možností paktu proti SSSR, které ztroskotaly na tom, že Polsko odmítlo dát pod německou správu Gdaňsk a umožnit vybudování koridoru do Pruska. Pobaltí na jednu stranu chtělo naivně bezpečnostní záruky od Francie a VB, pak lavírovalo s Německem, přičemž se na jednu stranu obávalo silné německé menšiny, kterou zčásti stejně Lotyšsko vypakovalo.

Stalin se choval stejně bezohledně velmocensky jako jakékoliv státy, pokud měl možnost.

Koncem 20. let umožnil Němcům zkoušet tanky, výsadky apod. a cvičilo se na tancích, které sjely z pásů továren dodaných Američany. Právě ty továrny s Fordovou pásovou výrobou dokázaly chrlit ony desetitisíce tanků. Na co by se zmohlo bolševické Rusko po letech válek, kdy většina technické inteligence byla pobita nebo utekla? Jak by dokázali vybavovat velké elektrárny a přehrady obrovskými turbínami? Jen tou otrockou prací těžko. Kde by sebralo ten um bývalé dost zaostalé Rusko? Obdobně je to s americkým kapitálem v Německu. Takže to není o smlouvách, natož o nějakých emocích, to je o tvrdém kalkulu a bude sežraný ten, kdo se kolem tlamy velmoci neopatrně mihne a je jedno, které.

Ublíženecké teorie jsou hezké, hezky se poslouchají, ale mají jednu vadu: že jsou mimo

6 3
možnosti
MK

Ale ono nejde o ublíženecké teorie, ale skutečnost. Rusko nejsou jen spisovatelé a hudební skladatelé, ale také politici

3 0
možnosti
Foto

R^  2. světovou válku započalo jednoznačně nacistické Německo. Hitler si válku dlouho plánoval a rostoucí fanatismus Německa donutil státy k uzavření více smluv, například mezi Velkou Británií, Francií, Sovětských svazem a Československem o společné vojenské pomoci každé zemi v případě přepadení Německem. Západ však porušil dohodu, Československo zradil a pro Sovětský svaz se pomoc stala nemožnou, i proto, že "hodné" Polsko by ho přes svoje území nepustilo. Stalin věděl, že Hitler se chystá i ně něho (židobolševici) a myslel si, že dohodou o neútočení odloží Hitlerovu invazi aspoň o dva roky - během těch dvou let se chtěl vyzbrojit. Hitler ovšem dohodu porušil, Stalin si s prvním útokem Němců myslel, že jde o provokaci Západu...

2 8
možnosti
JP

Nenacházím ani slovo omluvy pro živly podporující neonacistické, násilnické stvůry. Naprosto jsem přestal sledovat a vymazal jsem ze svého života oficiální český rozhlas, televizi a zůstávám jenom tam, kde je připuštěna svobodná diskuze. Majdan na Staromáku je ostudou a tragédií. Jenom náckové podporují nácky. Jako jiní diskutující, i já dávám odkaz na: svobodnyvysilac,cz  ...Toto vysílání mi jde v současnosti jako podkres k práci. Tím jsem se definitivně zbavil válečných štváčů všeho druhu. Dělalo se mi z nich špatně.

3 6
možnosti
MR

Každý se snaží "krmit" svoji pravdou a vytvářet konspirační teorie, ale dnes má každý přístup k informacím ... .

S píše je potřeba se zamyslet na nadcházející zimou pro obyvatele v této oblasti... .

1 0
možnosti
MK

Konspirační teorie vytváří lidé,co se nedokáží vyrovnat s realitou. A jedno musím říci. Ukrajinský tisk je oproti ruskému střízlivější a informuje normálně bez fotomontáží apod. 

Proč se zamýšlet nad zimou pro obyvatele těch oblastí? 

Když Germáni vzdorovali římské moci, tak jedli kořínky než aby se stali součástí římské říše , přestože věděli, že přijetím Pax Romana by měli zajištěný blahobyt., stejně tak Atéňané v dobách Řecko-Perských válek a nakonec se postavili  proti Peršanům v bitvách u Thermopyl a Salamíny.

1 1
možnosti
PD

Při čtení Vašich blogů si lámu hlavu nad tím, z čeho pochází Váš vztah k Rusům. Osobně neznám Čecha, který by po zkušenostech s ruskou politikou neměl k této záporný vztah. Bud jste tu nežil, nebo si tím vyděláváte. Nebo je jiné vysvětlení?

5 2
možnosti
Foto

Tak mi nezbývá, než znovu připomenout film Andrzeje Wajdy Katyň.

Nedávno vysílán v TV, je ke stažení na netu.

Obsahuje historické záběry - silný žaludek nutný.

Zkuste si někdo zaspekulovat, jak by to dopadlo, nebýt oné (mafiánské?) smlouvy Molotov - Ribbentrop.

V Čapkově Válce s mloky se vyskytuje jméno Molokov. Shoda?

8 0
možnosti
JP

Katyň byla absolutní ragédie. Sověti měli rozkaz od vraha Stalina - Džugašviliho vyvraždit polské důstojníky. Tato masová poprava byla provedena na základě paktu Molotov - Ribbentrop a předznamenala válečná zvěrstva, která vzápětí následovala.. Sovětský svaz měl na svědomí vyvraždění 22.000 Poláků, hitlerovské Německo přes 6.000.000 lidských životů a ukrajinští banderovci pčes 100.000 životů Poláků. I zde platí výrok připisovaný Himmlerovi: Zabití jednoho člověka je vražda. Zabití milionů lidí je statistika.

1 2
možnosti
JR

J41a18r16a 55R88a63n62k

20. 9. 2014 17:51

MVedete trpky a smutny zivot.....nezavidim Vam, naopak:-(Rv

6 5
možnosti
  • Počet článků 1079
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1445x